TilbakeblikksTorsdag – smakebiter av gamle bilder

For litt siden bestemte jeg meg for å også begynne å skrive på norsk, slik at flere kunne få med seg det jeg poster. I arbeidet med å sette opp den norske siden, som du er så heldig å ha funnet frem til om du leser dette, så gikk jeg gjennom en del av de gamle bildene mine. Og det er faktisk en del av de som jeg fortsatt liker og setter pris på å komme tilbake til nå og da. Så i dag deler jeg noen bilder fra de første årene mine med speilrefleksen i hendene.

Jeg fikk mitt første speilreflekskamera i gave fra min kone i 2010. Det var på et Canon EOS 1000D med et 18-55 mm kitobjektiv. Speilrefleksen åpnet en ny verden for meg, og fotografering ble raskt min største lidenskap. Sånn etter familien da.

Omtrent på samme tid fikk jeg og kona vårt første pelsbarn, Zelda. Naturlig nok ble det utrolig mange bilder av henne. Jeg visste ikke helt hva jeg gjorde, hadde ikke fått på plass hverken teknikk eller tanker om komposisjon enda, men var veldig ivrig i fotograferingen av den rampete og nydelige pelsdotten vår. Mange av bildene jeg fanget denne tiden setter jeg stor pris på selv om de ikke holder noen fotografisk høy kvalitet. Som for eksempel dette fra en av våre første turer i Oslomarka. Ikke helt skarpt, men veldig beskrivende for hvordan livet var akkurat da.

IMG_2077

Etterhvert utviklet ferdighetene mine seg noe, og i 2011 var det først og fremst landskapsfoto som fattet interessen min. Komposisjonen satt ikke riktig enda, jef hadde ikke særlig god kunnskap opp etterarbeid, og jeg hadde ikke lært meg nok om når jeg kunne fange det fineste lyset enda. Men jeg tok mange bilder som jeg fortsatt ser tilbake på med glede. Kanskje var det på grunn av de fine fjellturene, men jeg tror også det skyldes at det å være i en læringsprosess gjør alt mer spennende. Jeg fikk blant annet en fantastisk opplevelse mens jeg fotograferte dette bildet. Det er jobbet med senere, horisonten er rettet opp mm, men her deler jeg det slik det var rett ut av kamera.

IMG_5183.jpg

Sommeren 2012 hadde jeg og min kone bodd et halvt år i Fjellregionen på Tynset. De første fire månedene hadde vi ikke bil. Vi gikk de tre kilometrene fra huset vårt til butikken til fots, handlet mat og bar det hjem i store fjellsekker. All fritid gikk til fjellturer med eller uten ski på beina. Og når sommerferien kom var vi klare for mer turliv på Nordvestlandet. Jeg fikk fotografere mye blant majestetiske fjell, og her er to favorittbilder fra en tur vi hadde til Lievarden, ikke langt fra der jeg vokste opp.

IMG_7888.jpg

IMG_7877.jpg

2013 var et vanskelig år fotografisk. Jeg hadde begynt å utvikle en del ferdigheter, men synes likevel at bildene mine manglet noe. Da jeg så tilbake på bildene jeg hadde tatt gjennom året i starten av desember, var jeg litt skuffet over meg selv. Det var derfor en super julegave når jeg 25. desember fikk fantastiske forhold på Flø. Her er et favorittbilde fra den dagen.

img_0627

Det var alt jeg hadde i dag. Jeg håper du likte dette tilbakeblikket, og at du gir meg en tommel opp dersom du gjorde det. Og ikke glem å følge bloggen min dersom du vil få med deg flere tilbakeblikk fra 2014-2018 i neste tilbakeblikk. Jeg ønsker dere en fabelaktig helg, det er jo fredag allerede i morgen:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s